Oyf pompte miljoenen in Vitesse om liquiditeit te waarborgen

10 oktober 2019, 07:41   Bijgewerkt: 10 oktober 2019, 10:05

Vitesse-eigenaar Valeriy Oyf heeft erop aangedrongen om de financiële teugels aan te trekken. Niet gek, want de Arnhemmers maakten woensdag een verlies van ruim zestien miljoen euro wereldkundig. De Rus moest zelfs enkele miljoenen bijleggen, omdat anders de liquiditeit in gevaar kwam. Vitesse is ondanks het financiële rampjaar niet bang dat Oyf de club van de hand doet.

"Het is wel de bedoeling dat dit de komende jaren minder wordt. Dat is duidelijk de boodschap. Oyf zegt niet 'ga zo maar door'", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk in De Telegraaf. Van Wijk wil niets loslaten over hoe veel Oyf heeft bijgestort. "Hij heeft een aantal zekerheden afgegeven. Ik voel een grote betrokkenheid. Het is absoluut een voetbaldier."

Financieel rampjaar Vitesse: verlies van 16

Sinds Vitesse in 2010 in buitenlandse handen is, legden de verschillende eigenaren gezamenlijk al zo'n 150 miljoen euro extra bij om het hoofd boven water te houden.Vitesse verwacht over het huidige boekjaar een positievere uitkomst. "Het verlies zal dit seizoen niet zo hoog zijn. Enerzijds door de uitgaande transfers van afgelopen zomer. Daarnaast kijken we scherp naar de kosten. We zijn met twintig mensen minder aan het nieuwe seizoen begonnen en besparen dit seizoen tussen de één en twee miljoen euro."

De situatie van Vitesse heeft geen gevolgen voor het spelersbudget. "Dat houden we gelijk en dat is een bewuste keuze. Als we minder in de selectie investeren, hebben we een heel ander team op het veld staan. Dan loop je het risico dat je in een negatieve spiraal komt en daar moet je natuurlijk voor waken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen