Bredere actie in Eredivisie en Eerste Divisie voor LHTBI-acceptatie

10 oktober 2019, 12:10

Het Nederlandse voetbal vraagt aandacht voor LHTBI-acceptatie. Op initiatief van de Centrale spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders in de Eredivisie en Eerste Divisie een regenboogband. Dit gebeurt in het speelweekend na de huidige interlandperiode (18 tot en met 20 oktober). Behalve de captains ondersteunen ook alle coaches, scheidsrechters, FOX Sports-presentatoren de actie.

Zij dragen over anderhalve week een speciaal regenboogspeldje. Daarnaast gebruikt FOX Sports een speciale regenboogmicrofoon. Dit is nieuw ten opzichte van de afgelopen twee jaar, toen alleen aanvoerders een regenboogband droegen. Ook komen de clubs met een gezamenlijk statement op social media. Dit alles wordt gedaan om zij die worstelen met hun een eigen identiteit, te ondersteunen. Bovendien moet het bijdragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit.

'Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is', staat in het statement van de Eredivisie en Eerste Divisie. 'Dit jaar wordt het geluid voor een brede acceptatie van iedereen in de voetbalwereld nog luider, met de medewerking van coaches, scheidsrechters, clubs en FOX Sports. We laten vanuit iedere hoek zien en horen dat voetbal van iedereen is!'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen