Van der Sar: "Sterke karakters laatste jaren verdwenen bij United"

10 oktober 2019, 12:56

Edwin van der Sar mist persoonlijkheden bij het huidige Manchester United. De gevallen Engelse topclub ploetert al jaren. Hoe anders was dat in de periode van Van der Sar, die vier keer de Premier League won en ook de Champions League veroverde.

"Het verschil is groot sinds ik de club acht jaar geleden verliet. Ze zijn een paar keer van manager veranderd, de echte vooruitgang is niet echt zichtbaar", zegt Van der Sar tegen ESPN. "Afgelopen zomer kochten ze jonge, onervaren spelers met een bepaalde honger. Grote namen zoals de laatste zes, zeven jaar kwamen niet. Toen ik bij Manchester United kwam, trof je Ryan Giggs, Paul Scholes, Rio Ferdinand, Gary Neville en Roy Keane in de kleedkamer. Telkens waren er sterke karakters, maar die zijn de laatste jaren verdwenen."

Hoe verder United afbrokkelt, hoe moeilijker het wordt om de beste spelers naar Old Trafford te halen. Van der Sar blijft daar optimistisch over. "De club heeft een grote naam over de hele wereld. Maar een speler moet ook het idee hebben dat hij prijzen kan winnen. De spelers van wereldklasse die ze hebben of die ze willen kopen, moeten wel het idee hebben dat zij welkom zijn en dat er een plan ligt voor de weg omhoog."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen