Wat schrijven de Noord-Ierse kranten over de nederlaag?

11 oktober 2019, 09:22

De overwinning van Oranje is bikkelhard aangekomen bij de Noord-Ieren. Behalve de nederlaag beseffen de landelijke kranten ook dat deelname aan het EK ver weg is. 'Noord-Ierland zal zich nog lang beroerd voelen na deze verschrikkelijke nederlaag.'

Het defensieve strijdplan van Noord-Ierland pakte lang perfect uit. 'Ronald Koeman had zijn spelers gewaarschuwd voor de vechtmachines. De spelers realiseerden zich als snel wat hij bedoelde', schrijft Belfast News Letter. 'Koeman had ook zijn bezorgdheid gedeeld dat zijn spelers in aanloop naar deze wedstrijd traag oogden. Het was in de eerste helft ook merkbaar dat ze moeite hadden om aan de bal met veel tempo over het veld te laten bewegen.'

Oranje op rapport: overall onvoldoende ondanks overwinning

In de laatste tien minuten bleek alles voor niets te zijn geweest. 'Noord-Ierland is verslagen door Nederland op de meest wrede wijze', aldus de Belfast Telegraph. 'Het luidruchtige groen-witte leger droomde van een enorme stunt, maar het mocht niet zo zijn. Memphis Depay maakte met de gelijkmaker de weg vrij voor nog eens twee hartverscheurende doelpunten. Een gelijkspel had Noord-Ierland nog steeds een kans gegeven, maar die hoop verdween. Dit komt hard aan bij Noord-Ierland, dat tactisch bijna perfect speelde. Dit Nederland had vorige maand nog Duitsland met 4-2 verslagen.'

Nederlands krantenoverzicht: Luuk de verlosser