België is volgens bondscoach Martinez sterker dan op WK

11 oktober 2019, 09:32

Als eerste land heeft België zich donderdag geplaatst voor het EK van volgend jaar. Een grote 9-0 overwinning op San Marino volstond om definitieve plaatsing te bewerkstelligen, want de Belgen hebben nu alle zeven duels tot dusver gewonnen. Coach Roberto Martinez verwacht dat zijn ploeg hoge ogen kan gooien op het EK.

Op het WK eindigde België vorig jaar als derde en mogelijk zit er op het EK nog meer in. "We hebben nu meer ervaring en meer kwaliteit in de breedte", zei Martinez na de monsterzege. "Daarnaast zit er een goede mentaliteit in deze groep. In de wedstrijd tegen San Marino wilden ze echt iets aan de fans geven. Het feit dat Yannick Carrasco in de slotfase de bal aan de 18-jarige Yari Verschaeren geeft om een strafschop te benutten, wijst op die uitstekende mentaliteit."

Wat op het EK zeker zo is, is dat de verschillen tussen de landen altijd klein zijn. Daar is ook Martinez zich van bewust. "Dan worden andere zaken doorslaggevend. Als groep kun je dan het verschil maken. De spelers moeten in staat zijn om iets te gunnen aan elkaar", weet de Spaanse trainer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen