Vitesse lijdt 16,5 miljoen verlies, toch in beste financiële categorie

11 oktober 2019, 12:03

Ondanks de barslechte jaarcijfers, blijft Vitesse in de beste financiële categorie van de KNVB. Dat dankt de club aan eigenaar Valeri Oyf. De Rus dicht alle gaten voor de Arnhemmers en voorkomt daarmee verscherpt toezicht vanuit Zeist. Vitesse leed over vorig seizoen een verlies van 16,5 miljoen euro.

De KNVB maakt gebruik van een nieuw licentie-systeem. De bond nam afscheid van de drie categorieën. Op basis van een puntensysteem komt de licentiecommissie met een beoordeling van goed of slecht. Maximaal vallen er dertig punten te verdienen, volgens De Gelderlander kwam Vitesse uit op achttien.

"Daarmee voldoet Vitesse aan de voorwaarden van de KNVB", zegt Vitesse-directeur Pascal van Wijk tegen de krant. Wij mogen de handen dichtknijpen met onze eigenaar. Hij is betrokken bij de club, geeft garanties af voor tekorten en voldoet altijd netjes aan de financiële verplichtingen."

Sinds Vitesse in 2010 in buitenlandse handen is, staken de verschillende buitenlandse eigenaars al vaker de helpende hand toe. Gezamenlijk werd al circa 150 miljoen euro bijgestort.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen