Oranje O19 pakt door en zet Letland met ruime cijfers opzij

11 oktober 2019, 19:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal Onder 19 heeft ook de tweede EK-kwalificatiewedstrijd overtuigend gewonnen. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg won na de ruime zege op Moldavië (5-0) ook met flinke cijfers van de leeftijdsgenoten uit Letland: 8-2.

Wie in de hoofdstad Riga een spannende wedstrijd voorgeschoteld dacht te krijgen, kon die illusie na een half uur al weggooien. Dankzij dubbelslagen van Daishawn Redan en Crysencio Summerville en een goal van Wouter Burger stond de teller aan Nederlandse zijde al op vijf doelpunten. Het duel was, ondanks een vroege tegentreffer van de Letten, al razendsnel gespeeld.

Treffers van Summerville en Marouan Azarkan (twee keer) tilden de score zelfs naar 8-1. Eduards Daskevics' treffer was er een voor de statistieken. Dankzij de tweede zege in de kwalificatiereeks gaat Oranje fier aan kop in Groep 12. Israël heeft vier punten, terwijl Letland (één) en het nog puntloze Moldavië al uitgeschakeld zijn. De cijfers van de talenten zijn uitstekend: dertien goals voor en slechts twee tegen.

Israël

Maandag speelt Nederland het laatste duel. Tegen Israël heeft Oranje aan een punt genoeg om door te dringen naar de volgende kwalificatieronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen