FC Twente dankt Kalma in Heerenveen, ADO en Alkmaar gelijk

11 oktober 2019, 21:34

FC Twente Vrouwen heeft eindelijk weer eens een Eredivisie-wedstrijd gewonnen. In de laatste drie duels won de ploeg van Tommy Stroot niet, maar ondanks een vroege achterstand bij sc Heerenveen werd er vrijdagavond wél weer eens gewonnen. Fenna Kalma – tegen haar oude club – werd met twee goals matchwinner: 1-3.

Kalma stapte deze zomer over van Heerenveen naar FC Twente en zag hoe Quinty Sabajo, haar oude ploeggenote, na een half uur met het hoofd voor de 1-0 zorgde. Na puntverlies tegen PSV, Ajax en VV Alkmaar betekende het een nieuwe tik voor de Tukkers, die er wel bovenop kwamen. Voor rust maakte Kalma met het hoofd gelijk, gevolgd door een rake strafschop na een overtreding op Ashleigh Weerden. In de absolute slotfase besliste Renate Jansen het duel. Door de zege gaat FC Twente over de Friezen heen naar de vierde plaats in de Eredivisie.

VV Alkmaar – ADO Den Haag 1-1

ADO Den Haag heeft verzuimd de tweede plaats in de Eredivisie in elk geval voor even te pakken. Maartje Looijen maakte op aangeven van Shanique Dessing vijf minuten voor de pauze weliswaar de 0-1, nadat Dessing na een half uur nog een strafschop had gemist namens de gasten. In de slotfase werd VV Alkmaar ondanks een rode kaart voor Chantal Schouwstra steeds gevaarlijker. Anna Knol miste oog-in-oog met de Barbara Lorsheijd, de keepster van ADO nog, maar Chanté-Mary Dompig zorgde alsnog voor een punt voor de thuisclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen