De Roon: "Ben type dat je niet veel tegenkomt bij Oranje"

12 oktober 2019, 09:09

Marten de Roon toont begrip voor de discussie rond zijn positie in het Nederlands elftal. Velen willen Donny van de Beek in de basis en niet de balansbewaker van Atalanta. "Het past vooral heel erg bij de Nederlandse voetbalcultuur", stelt de dertienvoudig international.

"In Italië snappen de mensen bijvoorbeeld niet dat Stefan de Vrij niet speelt bij Oranje. In hun ogen een ijzersterke verdediger, die je altijd moet opstellen", vertelt De Roon in het Algemeen Dagblad. Zijn boodschap: ieder land kijkt op zijn eigen manier naar het voetbal. "Ik ben een type speler dat je niet veel tegenkomt in Nederland. Ook niet bij Oranje."

De nationale discussie over het plekje naast Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum leeft volgens De Roon niet in de spelersgroep. "We zijn ook zo verschillend. Een wedstrijd kan meer om een middenvelder als Donny vragen, als we opportunistischer moeten spelen, zoals in de slotfase tegen Noord-Ierland. Dan is het minder nodig om mij erbij te hebben. Dat vind ik totaal niet erg. Onze kracht is dat we het samen doen. Natuurlijk wil iedereen spelen, alleen het draait om plaatsing voor het EK. Dat is het doel van iedereen, basisspeler of wissel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen