Marin: "Moeilijk begin? Dit ook bij Standard meegemaakt"

12 oktober 2019 – Razvan Marin maakt zich weinig zorgen over zijn situatie bij Ajax. Nadat de middenvelder het seizoen in de basis begon, zat hij de laatste drie wedstrijden negentig minuten op de bank. "Moeilijk begin? Dit heb ik bij Standard Luik ook meegemaakt", aldus de Roemeen.

Marin: "Moeilijk begin? Dit ook bij Standard meegemaakt"

"Ik ga door een normale fase. Wanneer je van club verandert, heb je tijd nodig om je weg te vinden en iedereen bij de club te leren kennen", zegt Marin tegen Sudinfo. "Eén ding is belangrijk: hard werken. Ik geef het beste van mijzelf om aan de eisen van de coach te voldoen. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen."

Kenmerkend voor de carrière van Marin is dat hij in korte tijd onder veel trainers speelde. "Het is niet eenvoudig, maar dat is het lot van iedere voetballer. Je moet je elke keer aanpassen aan nieuwe situaties. Terugkijkend heb ik een goede relatie gehad met de trainers. Michel Preud'homme (trainer Standard Luik, red.) lijkt een beetje op Erik ten Hag. Beiden willen verzorgd aanvallen, waarin balbezit belangrijk is. Die filosofie past bij mij, want ik kom uit de Hagi Academie. Daar werd deze mentaliteit ons aangeleerd."

Ajax

gerelateerd