Jean-Paul de Jong: "Roda JC is een club met mogelijkheden"

12 oktober 2019, 15:08

Alle bestuurlijke onrust bij Roda JC heeft ook een positieve kant: de spelers zijn meer naar elkaar toegegroeid. Dat stelt trainer Jean-Paul de Jong. Roda JC speelt zaterdagavond in eigen huis tegen Helmond Sport. In de laatste thuiswedstrijd werd de inmiddels vertrokken Mauricio Garcia de la Vega het stadion uitgezet.

"Het eerste belang is het welzijn van onze spelers. We hebben er onderling daarom heel veel over gesproken", zegt De Jong tegen De Limburger over alle commotie die Roda in z'n greep hield. "Iedereen heeft zijn gevoel kunnen uiten. Zoiets moet je een plek kunnen geven. Afgelopen weekend hebben we de groep vrijaf gegeven, zodat ze even hun koppie leeg konden maken."

De la Vega mag dan van het podium zijn, de zorgen over de toekomst blijven. "Toch doet het me goed dat je nu ziet dat er mensen bereid zijn om iets voor Roda te gaan betekenen. Het positieve komt weer een keer naar boven. En dat is maar goed ook, voor zo'n grote club met zo'n grote historie. Roda is een club met mogelijkheden. Dat moeten wij zaterdag op het veld ook uitdragen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen