Koeman houdt kaarten tegen de borst voor Wit-Rusland-uit

12 oktober 2019, 17:13   Bijgewerkt: 12 oktober 2019, 17:24

Oranje-bondscoach Ronald Koeman wilde zaterdagmiddag op de persconferentie niet kwijt wie zondag de geblesseerde Memphis Depay vervangt tegen Wit-Rusland. Of de oefenmeester in Minsk op het middenveld wederom kiest voor Marten de Roon of juist Donny van de Beek inpast, werd tijdens het persmoment ook niet duidelijk.

Na de zwaarbevochten zege op Noord-Ierland haakte Memphis Depay met een bovenbeenblessure af voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland. "Hij is niet fit genoeg, helaas. Hij is duidelijk een speler met een hoog rendement, maar ook qua spel ga je hem missen. Een streep door de rekening. Aan de andere kant: we hebben veel goede aanvallers die zich ontwikkelen", zei de bondscoach.

De meest logische optie voor de spitspositie lijkt Donyell Malen, die tegen Estland (0-4) startte en in bloedvorm verkeert. "Hij is een van de logische oplossingen", erkende Koeman, die geen vervanger voor Memphis opriep. "Dat was niet nodig op deze korte termijn. We hadden al besloten om een extra aanvaller in plaats van een middenvelder te selecteren. We spelen met drie aanvallers en hebben dan nog drie achter de hand."

Koeman liet wel los dat hij mogelijk wat gaat veranderen in zijn opstelling. "Het zou kunnen. We kijken altijd waar we de tegenstander pijn kunnen doen. Dat ligt niet aan één middenvelder of aanvaller. Normaal gesproken speelt Noord-Ierland met 1 controleur, dat waren er uiteindelijk twee. We kwamen in de eerste helft niet tot ons gebruikelijke voetbal en tot kansen. Dat lag aan het baltempo, de posities en niet de juiste keuzes maken. We moeten ook beter omgaan met de rol van Frenkie (die weinig ruimte werd gegeven, red.). Gebeurt da weer, wat zomaar zou kunnen, dan moeten we betere oplossingen hebben, sneller spelen en geduldig zijn. Dat is ook een kwaliteit. Dat hebben we wederom laten zien."

Veld

Het veld in Minsk ligt er niet heel goed bij: het is behoorlijk drassig en verre van egaal. Koeman maakt zich niet druk om de kwaliteit van de grasmat. "Het viel me niet eens tegen", zei de bondscoach. "Er zijn een aantal heel slechte stukken, maar het blijft droog en als het veld wat nat is, dan gaat het balletje wel rond. Het zal geen excuus zijn."

De Ligt

Matthijs de Ligt kwam ook te sprake in Minsk. De verdediger heeft het lastig bij Juventus en was tegen Noord-Ierland bij de tegengoal betrokken. "Ik hoef daar niet heel veel met hem over te praten. Het vertrouwen krijgt hij doordat hij speelt. Het is duidelijk dat hij een omschakeling moet maken in de manier van spelen bij zijn club. Dat kan iets doen met een stukje vertrouwen van een speler. Hij was ongelukkig bij de goal, maar er weren meerdere spelers bij betrokken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen