Bosnië blijft in race voor EK-ticket, Roemenië doet goede zaken

12 oktober 2019, 20:33

Bosnië-Herzegovina heeft zich zaterdagavond teruggeknokt in de strijd om een EK-ticket. Voor eigen publiek wonnen de Bosniërs met 4-1 van directe concurrent Finland. Het verschil tussen de landen is door het resultaat in Zenica teruggebracht tot twee punten, nog wel in het voordeel van de Finnen. Roemenië, dat in een andere kwalificatiegroep uitkomt, mag door een 0-3 zege op de Faeröer Eilanden ook blijven dromen van EK-deelname.

Bosnië-Herzegovina - Finland 4-1

Om in de race te blijven voor plek twee in Groep J, móést Bosnië-Herzegovina zaterdag winnen van Finland. Sterspeler Miralem Pjanic nam zijn ploeg bij de hand in de cruciale kwalificatiewedstrijd. Nadat Izet Hajrovic na een halfuur de score had geopend, verdubbelde de middenvelder van Juventus vanaf de strafschopstip de score. In de tweede helft maakte Pjanic zijn tweede van de avond, waarna Armin Hodzic de wedstrijd definitief in het slot gooide. Het Finse doelpunt van Joel Pohjanpalo was puur voor de statistieken.

Door de overwinning staat Bosnië op tien punten uit zeven duels. Finland heeft evenveel wedstrijden gespeeld, maar twee punten meer. Nummer vier Armenië veroverde tot nu toe negen punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten. Italië is met achttien punten uit zes duels de ongenaakbare koploper.

Faeröer Eilanden - Roemenië 0-3

Net als Bosnië-Herzegovina mocht ook Roemenië zaterdagavond geen fout maken. Dat gebeurde ook niet. Door late goals van George Puscas, Alexandru Mitrita en Claudiu Keserü wonnen de Roemenen met 0-3 van de Faeröer Eilanden. Roemenië stijgt door de zege naar plek twee in Groep F, waar het nog foutloze Spanje aan kop gaat. Zweden en Noorwegen staan met een wedstrijd minder gespeeld derde en vierde. Zweden heeft twee punten minder dan Roemenië, Noorwegen vier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen