Italië grijpt EK-ticket tegen Van 't Schip en Hatzidiakos

12 oktober 2019, 23:03

Italië heeft zich in navolging van België verzekerd van deelname aan het EK van volgend jaar. De Italianen waren zaterdagavond met 0-2 te sterk voor het Griekenland van bondscoach John van 't Schip en debutant Pantelis Hatzidiakos. Armenië, dat in punten gelijk had kunnen komen met nummer twee Finland, kwam tegen Liechtenstein niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Italië - Griekenland 2-0

Het duurde lang alvorens het eerste doelpunt viel in Rome, waar AZ-verdediger Hatzidiakos zijn eerste interland speelde. Griekenland weerde zich kranig, maar gaf na een uur een strafschop weg na een handsbal van Andreas Bouchalakis. Chelsea-middenvelder Jorginho ging achter de bal staan en faalde niet. Niet veel later gooide Federico Bernardeschi de wedstrijd in het slot door de score te verdubbelen.

Door de 0-2 zege is Italië zeker van een plek bij de eerste twee in Groep J. Griekenland, dat een dramatische kwalificatie kent, blijft steken op de vijfde plaats.

Liechtenstein - Armenië 1-1

Armenië had zaterdagavond kunnen profiteren van de 4-1 zege van Bosnië-Herzegovina op Finland, maar kwam op bezoek bij Liechtenstein niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Armenen blijven door de remise steken op plek vier in Groep J. De achterstand op nummer twee Finland is echter slechts twee punten. Wel speelt Armenië in de laatste drie speelrondes nog de zware uitwedstrijden tegen Finland en Italië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen