Van der Vaart twijfelt: "Misschien word ik wel een slechte trainer"

13 oktober 2019, 09:25

Rafael van der Vaart ziet het als optie om als trainer aan de slag te gaan, maar is nog niet overtuigd. De gestopte middenvelder weet namelijk niet of hij een goede coach zal zijn en weet niet of hij zijn huidige leven daarvoor wil inruilen.

Dat geeft de 36-jarige oud-middenvelder aan tegenover de Volkskrant. "Als de mogelijkheid zich voordoet wil ik mijn trainersdiploma's gaan halen, maar ik moet ook eerlijk zijn. Als ik dat doe, dan wil ik er honderd procent voor gaan. En momenteel ben ik met zoveel andere leuke dingen bezig, dat het trainerschap daar nog niet in past. Kijk, mijn vader kan wel zeggen dat ik het in me heb om een trainer te worden met een eigen signatuur, maar misschien word ik op mijn eigen manier wel een hele slechte trainer."

Van der Vaart denkt nog niet echt als trainer, maar meer als liefhebber. "Ik ben niet zo van de balans in het elftal en compact voetballen, ik wil gewoon naar voren. Dat was als speler zo, dus dat zal als trainer niet anders zijn. Winnen gaat maar op één manier, dat is aanvallen. Met die visie alleen ben je nog geen goede trainer, als trainer moet je ook met andere belangen rekening houden en dan ga je waarschijnlijk wat zakelijker naar het spel kijken. Nu kan ik gelukkig nog heerlijk romantisch met voetbal bezig zijn."

De oud-middenvelder krijgt vandaag (zondag) zijn afscheidswedstrijd bij Hamburger SV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen