Van Hanegem fileert Feyenoord-directie: "Koekenbakkers"

13 oktober 2019, 13:48

Dat het niet goed gaat met Feyenoord, gaat Willem van Hanegem uiteraard aan het hart. Het icoon van de Rotterdamse club is niet te spreken over de gang van zaken achter de schermen en op het veld. Met name Sjaak Troost, die sinds de zomer als technisch directeur werkt, kan op veel kritiek rekenen van De Kromme.

Van Hanegem ging helemaal los in Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Toen Jan de Jong wegging, hadden ze allemaal schoon schip moeten maken", zei hij. "Er moeten een heleboel van die koekenbakkers eruit. Daar bedoel ik het bestuur en de RvC mee. Mensen die er nu zitten, willen alleen maar blijven zitten. Daar zijn ze bij Feyenoord heel goed in. Bij de reünie werd ik door Sjaak Troost (de interim-technisch directeur, die al lid van de raad van commissarissen was, red.) op mijn schouder getikt. 'Ik ga je bellen, maar je moet wel opnemen en dan ga je komen', zei hij. Nou hij moet nu nog bellen. Als hij nou zegt 'ik heb geen geld om te bellen', dan schiet ik het wel voor. Hij moet niet zo spastisch doen. Hij hoeft me helemaal niet te bellen."

Niet alleen bestuurlijk gaat het volgens Van Hanegem niet goed, maar ook op het veld stelt de club teleur. Met name de gang van zaken achterin zint De Kromme niet. ''Wij hebben een Braziliaan, hartstikke aardige jongen, maar de enige Braziliaan in de wereld die niet kan voetballen", zei hij over Eric Botteghin die topaanwinst Marcos Senesi op de bank houdt. "Wat interesseert mij het nou of die gozer (Senesi, red.) Hebreeuws spreekt. Het gaat er toch om of die goed voetbalt." Ook Liam Kelly, die overkwam van Reading, krijgt kritiek van Van Hanegem. "Jaap heeft iemand gehaald uit Madurodam, die is 1.50 meter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen