Plannen Gerbrands komen er nu niet door bij de KNVB

13 oktober 2019, 13:48

De Eredivisie CV (ECV) gaat voorlopig niet aan de slag met de plannen van Toon Gerbrands. De directeur van PSV riep eerder op om de competitieopzet en de verdeling van de tv-gelden tegen het licht te houden, maar dat gaat op korte termijn niet gebeuren.

Dat laat EXC-directeur Mattijs Manders weten aan Voetbal International. Gerbrands pleit er onder meer voor om de Eredivisie terug te brengen naar zestien teams. "Op dit moment is het niet actueel", reageert Manders. "De veranderagenda is na een lang traject pas vorig jaar afgesloten. Nu dezelfde discussie opnieuw aangaan, lijkt me niet zinvol."

Gerbrands zou graag zien dat er in Nederland enkele jaren vooruit wordt gedacht als het gaat om geldverdeling en nieuwe competitiemodellen. Dat weet Mandders ook. "Toon zou graag zien dat wij net als de UEFA nu al sommige besluiten nemen die pas over drie jaar ingaan. Dat maakt het nemen van beslissingen wellicht soms wat makkelijker, maar het is ook dermate ver weg dat je mogelijk over je graf heen gaat regeren als bestuurder en dat wil je ook niet. Ik heb Toon hoog zitten, maar het is natuurlijk ook wel een beetje zo dat dit vooral voor PSV een goede oplossing is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen