Geplaatst België blijft winnen en verslaat ook Kazachstan

13 oktober 2019, 16:55   Bijgewerkt: 13 oktober 2019, 17:10

Het al voor het EK geplaatste België heeft zondagmiddag op bezoek bij Kazachstan haar plicht vervuld in Groep I. Met een sterk gewijzigde formatie won het elftal van Roberto Martínez uiteindelijk wel simpel (0-2) en liet Eden Hazard bij de tweede treffer maar weer eens zien een absolute tovenaar te zijn.

Zonder Romelu Lukaku en Youri Tielemans in de selcetie en met Michy Batshuayi, Dennis Praet, Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Munier in de ploeg was de Belgische formatie op vijf plekken gewijzigd ten opzichte van de overwinning op San Marino (9-0), waarmee een EK-ticket als eerste land al werd veiliggesteld na zeven zeges op rij.

En hoewel Kazachstan erg fel begon aan het duel, pakte Batshuayi zijn basisplaats direct aan om een visitekaartje af te geven. Na twintig minuten profiteerde hij van een lage voorzet van Praes, waarmee hij het eerste doelpunt simpel binnentikte. Vlak voor de pauze ontsnapte de scorende spits aan een tweede gele en dus rode kaart, na een harde overtreding op de hiel van Sergey Maliy.

En dus bleef het een probleemloze middag voor België, bij wie Hazard een kleine tien minuten in de tweede helft nog een hoogstandje in huis had. Met een zeer fraaie diagonale pass speelde hij Munier vrij in het zestienmetergebied van de thuisploeg en de rechtsback beloonde de fraaie pass met een treffer: 0-2. Batshuayi was nog dicht bij de derde goal namens België, maar die kwam er niet meer. Wel hield Thibaut Courtois de nul, waardoor België na acht duels met dertig goals voor en slechts één tegen nog altijd geweldige cijfers heeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen