Mooi afscheidsduel Van der Vaart vol met hoogtepunten

13 oktober 2019, 17:11

Rafael van der Vaart heeft zondagmiddag een mooi afscheid gekregen als profvoetballer. In een wedstrijd met vrijwel alleen maar grote namen, vielen diverse mooie goals, was de voormalig middenvelder zelf tweemaal trefzeker en kreeg ook zijn zoontje Damián van der Vaart nog speeltijd. Hoewel hij zelfs nog een treffer maakte, won uiteindelijk het bezoekende Rafa's All Stars-team.

Daarin speelden onder anderen Robin van Persie, André Ooijer, Ruud van Nistelrooij, Edwin van der Sar, John Heitinga, Mark van Bommel, Arjen Robben, Marc Overmars, Giovanni van Bronckhorst en Dirk Kuyt mee, terwijl Louis van Gaal de leiding had. Bij het andere team, HSV All Stars, speelden met Khalid Boulahrouz, Romeo Castelen en Nigel de Jong meerdere Nederlanders mee, maar verder ook grote namen als Aílton en Piotr Trochowski.

Beide voormalig HSV'ers waren succesvol uit een spelhervatting: de stevige Aílton schoot de zelf versierde penalty binnen, Trochowski een heerlijke vrije trap. Namens het Rafa's All Stars-team maakten Robben en Van Persie die treffers ongedaan (2-2), waarna de score hard opliep aana beide kant.

Van der Vaart - hij speelde bij de HSV All Stars - zorgde na goals van Bastian Reinhardt en Van Nisterlooij zelf voor de 4-3, waarna Van Nistelrooij en later ook invaller Andy van der Meyde op het scorebord waren gekomen. Vlak voor het einde kwam Damian van der Vaart nog in de ploeg van zijn vader Rafael. Omdat de voormalig middenvelder van onder andere Ajax en Real Madrid geen publiekswissel wilde, speelde de op papier thuisploeg met twaalf man verder en ondanks flink tegenstribbelen van Gomes, bepaalde Van der Vaart jr. in het goed gevulde Volksparkstadion de eindstand op 6-7.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen