Belangrijke Bale houdt EK-droom van Wales nog enigszins in leven

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

13 oktober 2019 – Wales is er niet in geslaagd om de race om een EK-ticket weer helemaal open te gooien in Groep E. Koploper Kroatië kwam op bezoek op het schiereiland en bij een zege had Wales weer volop uitzicht gehad op een EK-ticket, maar ondanks een doelpunt van Gareth Bale zat een zege er niet in: 1-1. Daardoor is er nog een kleine kans voor het land om EURO 2020 te halen.

Belangrijke Bale houdt EK-droom van Wales nog enigszins in leven

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vlak voor de pauze maakte Bale na een knap uitgespeelde aanval de gelijkmaker in de verre hoek namens de thuisploeg, waardoor hij bij de laatste achttien treffers namens Wales er bij liefst veertien betrokken was. Elfmaal was hij afmaker, driemaal was hij aangever. Hij vierde de treffer alsof het de winnende was in de WK-finale, wat aangeeft hoe belangrijk Bale het behalen van het toernooi vindt. 

Na negen minuten had Nikla Vlasic met een knap schot via de binnenkant van de paal de score overigens geopend namens Kroatië, dat bij een zege een ticket voor EURO 2020 voor 99% zeker had kunnen boeken, omdat het onderling resultaat ten opzichte van Slowakije (4-0 zege) tot dusver veel beter is.

Maar een zege kwam er niet in Wales, waar Björn Kuipers de leiding had en Albert Stuivenberg op de bank zat als assistent van Ryan Giggs. De Nederlandse coach zag hoe Wales in de slotfase vol op jacht ging naar de zege om de strijd weer helemaal open te gooien, om zo weer écht dichtbij te komen van Slowakije en Hongarije. Dat lukte niet, waardoor de strijd in Groep E nog niet gespeeld is. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd