Buffon schrijft brief naar zichzelf en kampte met depressies

14 oktober 2019, 12:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gianluigi Buffon kampte aan het begin van zijn carrière met depressies en angstproblemen. Dat stelt de Italiaanse keeper in een brief die hij aan zichzelf schreef. Hij schreef de brief aan de zeventienjarige Buffon en kijkt hierin terug op het begin van zijn loopbaan.

Buffon keepte ruim zeventien jaar voor Juventus, maar maakte voor Parma zijn debuut in het Italiaanse voetbal. Hij was toen pas zeventien jaar oud. In een brief die hij naar zichzelf schrijft, blikt hij terug op deze tijd. 'In een paar dagen zou ik de kans krijgen om mijn eerste Serie A-wedstrijd te spelen', schrijft Buffon in zijn brief via The Players Tribune. 'Ik zou naar bed moeten gaan, maar in plaats daarvan ging ik naar een nachtclub met een teamgenoot. Ik dacht bij 'mezelf ga naar huis', maar dat deed ik niet. Ik bracht chaos in mijn hoofd. Het branderige gevoel dat ik iets fout zou gaan doen. Uiteindelijk zal je zo depressief zijn dat je straks niet eens je bed meer uit komt. Je wilt je misschien sterk houden, maar je houdt een masker voor. De druk kan je omtoveren tot een robot.'

Buffon groeide uiteindelijk uit tot een legende bij Juventus en speelde meer dan 600 wedstrijden voor de landskampioen van Italië. In de zomer van 2018 nam hij afscheid van De Oude Dame, maar na één seizoen bij PSG keerde de doelman alweer terug naar zijn oude liefde. Dit seizoen fungeert hij voornamelijk als tweede keeper achter de Pool Wojciech Szczesny. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen