Noord-Ierland heeft aan helft genoeg in oefenpot tegen Tsjechië

14 oktober 2019 – Vier dagen na de EK-kwalificatienederlaag tegen Nederland heeft Noord-Ierland het oefenduel op bezoek bij Tsjechië met 2-3 gewonnen. De Noord-Ieren speelden een ijzersterke eerste helft op vijandelijk gebied en beslisten voor rust al het duel. Al kwamen de Tsjechen halverwege het tweede duel nog behoorlijk dichtbij.

Noord-Ierland heeft aan helft genoeg in oefenpot tegen Tsjechië

Noord-Ierland, de nummer drie uit de poule met onder meer Nederland en Duitsland, schoot in de Generali Arena uit de startblokken tegen de Tsjechen, die vorige week nog verrasten tegen Engeland (2-1). Na een helft stonden de effectieven Noord-Ieren al met 0-3 voor. Paddy McNair (twee keer) en verdediger Johnny Evans waren de doelpuntenmakers namens de gasten, die het duel al beslist leken te hebben.

Daar leek het tot driekwart van het duel ook op, totdat de Tsjechen plots terugkwamen in het duel. In een tijdsbestek van nog geen twee minuten troffen Vladimir Darida en Alex Král doen, waardoor de spanning weer terug was in Praag. Tot een echte comeback kwam het in de slotfase niet meer.

Beide ploegen maken nog kans op plaatsing voor het EK. Tsjechië staat er in Groep A goed voor op de tweede plaats, terwijl Noord-Ierland op slippertjes van Duitsland of Nederland moet hopen.

Eredivisie

gerelateerd