Weghorst: "Het EK van komende zomer blijft een groot doel"

15 oktober 2019, 09:07

Alleen Robert Lewandowski scoorde in Duitsland vorig seizoen meer dan Wout Weghorst, maar toch wordt de spits buiten beschouwing gelaten door Ronald Koeman. Ook deze interlandperiode ontbrak de spits van VfL Wolfsburg in de selectie van Nederland. Als het aan Weghorst ligt, komt daar snel verandering in.

Koeman kiest vooralsnog voor Luuk de Jong als pinchhitter, terwijl Weghorst het in Duitsland goed doet. Ook dit seizoen staat de teller alweer op vier goals en twee assists in zeven wedstrijden. Dat het onvoldoende is voor een plaats in de Oranje-selectie, vindt Weghorst jammer. "Ik kan het alleen accepteren", zegt de spits tegen Sport 1. "Het enige waar ik invloed op heb, is mijn spel. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. De rest is niet aan mij. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben met mijn spel. Ik ben belangrijk met mijn goals en assists."

Weghorst hoopt zich dit seizoen alsnog in de selectie van Koeman te knokken. "Absoluut. Het is voor mij een grote eer om voor Oranje te spelen. Ik heb tot nu toe vier interlands gespeeld en het EK blijft een groot doel voor me", zegt de spits, die het goed naar zijn zin heeft in Duitsland. Aan een transfer denkt hij nog niet. "Natuurlijk heb ik ambities, want ik wil het maximale uit mijn carrière halen. Ik voel me hier op mijn plek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen