Vlaar: "Koopmeiners het snelst rijp om te ruiken aan Oranje"

15 oktober 2019, 09:33

AZ presteert dit seizoen uitstekend en dat zorgt ervoor dat de spelers in de spotlights staan. Met name Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu stelen de show en presteren ook uitstekend bij Jong Oranje. Volgens Ron Vlaar zit Koopmeiners van die drie het dichtst tegen Oranje aan.

Dat geeft de 34-jarige routinier aan tegenover Ziggo Sport. "Tja, qua stabiliteit, zijn ontwikkeling en hoe hij ermee omgaat kom ik bij Teun uit", legt Vlaar uit. "Ook omdat hij nu aanvoerder is en hoe hij het invult. Ik denk dat hij het snelst rijp genoeg is om daar eens aan te ruiken." Ook Stengs staat door zijn goede prestaties in de spotlights, weet Vlaar. "Die jongen heeft zoveel gevoel in zijn voeten. Het is gewoon een goede voetballer. Dat merkte ik al toen ik voor het eerst met hem trainde. Hij heeft een zware blessure gehad, maar is heel goed teruggekomen. Daar heeft hij een heel seizoen voor nodig gehad. Die ruimte heeft hij ook gekregen van AZ."

AZ beschikt over veel jonge talenten, maar heeft met Vlaar ook een ervaren kracht in de groep. Hij probeert zijn ploeggenoten te helpen waar mogelijk. "Ik probeer ze ook te sturen. We spelen veel wedstrijden tegen goede tegenstanders. Het doel is om steeds goed te zijn en niet alleen tegen Manchester United of tegen wie dan ook."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen