Premier Bulgarije eist vertrek van voorzitter voetbalbond

15 oktober 2019, 11:26   Bijgewerkt: 15 oktober 2019, 11:42

Het laatste woord over de schandalige acties van de Bulgaarse fans tegen Engeland is nog niet gezegd. In navolging van de incidenten van maandag heeft de Bulgaarse premier Bojko Borisov geëist dat Borislav Michailov, voorzitter van de voetbalbond, zijn ontslag indient.

Borisov is witheet na de incidenten van maandag tegen Engeland (0-6) en eist dat er koppen gaan rollen. Michailov lijkt zodoende het slachtoffer te worden, aangezien hij moet vertrekken van de premier. Dat bevestigt minister van sport Kraser Kralev. "De premier heeft me net gebeld", zei hij. "De regering heeft de afgelopen vier jaar veel gedaan om het Bulgaarse voetbal te ontwikkelen. Maar na de recente gebeurtenissen heeft de premier mij opgedragen om alle banden met de Bulgaarse bond, ook in financieel opzicht, op te schorten tot Borislav Michailov is opgestapt."

Michailov is al sinds 2005 werkzaam als voorzitter van de nationale voetbalbond. Hij wordt het slachtoffer van de schandalige acties van de Bulgaarse fans tegen Engeland. De fans misdroegen zich met racistische leuze en obscene gebaren, waardoor de wedstrijd twee keer werd gestaakt.

Lees ook: Coach Bulgarije steekt kop in zand: "Engelsen zongen ook"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen