Derby County-spelers bekennen schuld voor dronkemansrit

15 oktober 2019 – Tom Lawrence (foto) en Mason Bennett hebben voor de rechtbank schuld bekend voor hun acties op 24 september. Het duo van Derby County, waar Phillip Cocu trainer is, legde op die dag een dronkemansrit af die niet goed afliep. Er werd een ongeluk veroorzaakt en daarvoor moet het tweetal nu boeten.

Derby County-spelers bekennen schuld voor dronkemansrit

De spelers zetten het in september, samen met Derby-captain Richard Keogh, na een teamuitje op een drinken. Op de weg terug veroorzaakten zij een ongeluk, waarbij Keogh zwaar geblesseerd raakte. Lawrence en Bennett kwamen met de schrik vrij, maar werden door de politie wel gearresteerd voor rijden onder invloed.

Dinsdag hebben de twee spelers schuld bekend in de rechtszaal. Zij deden dat niet alleen voor het rijden onder invloed, maar ook voor het feit dat de spelers doorreden na het ongeluk. Daarna werden ze door de politie in de kraag gevat. De rechtbank heeft dinsdag besloten dat beide spelers een jaar lang beschikbaar moeten zijn voor gemeentelijke klussen en dat de spelers twee jaar hun rijbewijs kwijt zijn.

eogh hoefde niet voor de rechtbank te verschijnen, maar zal in tegenstelling tot zijn teamgenoten voorlopig niet kunnen trainen. De verdediger liep bij het ongeluk een ernstige knieblessure op en is vermoedelijk vijftien maanden (!) uit de roulatie. Lawrence en Bennett werden onlangs al flink bestraft door Derby County. Ze moesten namelijk zes weken salaris inleveren.

Eredivisie

gerelateerd