Unieke wedstrijd tussen Noord- en Zuid-Korea eindigt gelijk

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 oktober 2019 – De bijzondere wedstrijd tussen Noord- en Zuid-Korea heeft dinsdag geen winnaar opgeleverd. De buurlanden, die al lange tijd op gespannen voet leven, hielden gelijke tred: 0-0. Het duel werd gespeeld in de Aziatische kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar.

Unieke wedstrijd tussen Noord- en Zuid-Korea eindigt gelijk

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De wedstrijd werd afgewerkt in Pyongyang en was niet openbaar voor publiek. Ook werd de wedstrijd niet uitgezonden op televisie, waardoor er weinig duidelijk is over het verloop van het duel. Wat wel bekend is, is dat Tottenham Hotspur-aanvaller Heung-Min Son negentig minuten meespeelde bij de bezoekers. Ook is duidelijk dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino de wedstrijd bezocht.

Het is voor het eerst sinds 1990 dat beide landen tegenover elkaar stonden voor een voetbalwedstrijd. Door de moeizame onderlinge relatie speelden de landen geen wedstrijden tegen elkaar, maar daar is nu dus verandering in gekomen. Overigens zijn beide landen goed begonnen aan de kwalificatiereeks, aangezien de eerste twee duels werden gewonnen. Daardoor staat de teller na drie duels nu op zeven punten voor zowel Noord- en Zuid-Korea.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd