Ceferin komt met harde taal en straf voor racistische 'fans'

15 oktober 2019, 15:15

Aleksander Ceferin heeft dinsdag ontzettend fel gereageerd op de gebeurtenissen in Sofia maandagavond. De nationale ploeg van Engeland kreeg te maken met racisme, iets dat voor de president van de UEFA onacceptabel is. 'We gaan de oorlog verklaren aan de racisten', schreef hij in een duidelijk statement.

'De UEFA doet er werkelijk alles aan om deze ziekte uit het voetbal te mijden', laat de president weten, die ook schrijft dat de daders een flinke straf ('een van de zwaarst mogelijke') tegemoet kan zien. Het is namelijk zeker niet de eerste keer dat het land in opspraak is vanwege racisme, hetgeen ook nog door de eigen bondscoach zelfs werd ontkend na het duel.

Lees ook: Bulgarije - Engeland ontsierd door racistische spreekkoren 

'De voetbalfamilie, van bestuurders tot aan de spelers, coaches en fans – moeten samenwerken met de overheid om de oorlog te verklaren aan de racisten en hun weerzinwekkende opvattingen', aldus Ceferin, die actie belooft namens de UEFA en ook oproept tot hulp van de overheden. 'Voetbalbonden kunnen dit niet alleen oplossen. Alleen door samen te werken, kunnen we hierin vooruitgang boeken.'

Lees ook: Premier Bulgarije eist vertrek van voorzitter voetbalbond 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen