Bulgarije aangeklaagd, onderzoek naar Turks saluut

15 oktober 2019, 19:12   Bijgewerkt: 15 oktober 2019, 20:50

De UEFA heeft Bulgarije officieel aangeklaagd voor het racisme gedurende het duel met Engeland. Bulgaarse fans misdroegen zich maandagavond op de tribune met onder andere racistische leuzen en het brengen van de nazigroet.

Door alle gebeurtenissen werd het duel al twee keer stilgelegd. Een groepje Bulgaren liet apengeluiden horen. De Engelse spelers besloten het duel desondanks uit te spelen. Sportief haalden ze hun gram, want in Sofia werd het 0-6. Daarnaast kan Bulgarije een straf verwachten voor het gooien van voorwerpen, het verstoren van het volkslied en het tonen van herhalingen op de schermen in het stadion.

Engeland moet ook nog vrezen voor sanctie. Al is de aanleiding veel minder ernstig. Ook de Engelsen worden aangeklaagd voor het verstoren van het volkslied. Daarnaast namen de bezoekers volgens de UEFA te weinig stewards mee.

Lees ook: preses Bulgaarse bond spartelt tegen

Disciplinair onderzoek naar Turkije

Tevens buigt de UEFA zich over het gedrag van de Turkse spelers in de wedstrijden tegen Albanië en Frankrijk. In beide duels brachten de spelers een militair saluut. De groet wordt gezien als steun voor de Turkse invasie in Syrië. Politieke, provocerende statements zijn tegen de regels van de UEFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen