Spanje moeizaam naar EK, Zweden wacht strijd met Roemenië

15 oktober 2019, 22:46   Bijgewerkt: 15 oktober 2019, 23:12

Met de hakken over de sloot heeft Spanje zich geplaatst voor het EK. La Roja boekte een zwaarbevochten gelijkspel in en tegen Zweden (1-1). Dat punt was voldoende voor plaatsing. Zweden maakt met Roemenië uit wie samen met Spanje rechtstreeks naar het Europees kampioenschap gaat.

Zweden - Spanje 1-1

Spanje maakte het spel in Solna en dreigde Zweden onder de voet te lopen. Maar de bezoekers hadden moeite om er doorheen te komen. Als dat al lukte, stond doelman Robin Olsen in de weg om Zweden op de been te houden. Zweden kwam er zelf een paar keer uit met enkele plaagstootjes. David De Gea - hij viel in de tweede helft geblesseerd uit - moest op een kopbal van Robin Quaison nog serieus handelend optreden. Met een stijlvolle duik hield hij de bal uit het Spaanse doel.

Vroeg in de tweede helft raakte Spanje in de problemen. In eerste instantie redde De Gea nog miraculeus op twee gigantische kansen voor Zweden. In derde instantie gaf Marcus Berg het beslissende zetje: 1-0. Spanje leek daarna lang af te stevenen op een nieuwe deceptie. Want afgelopen weekend tegen Noorwegen speelde de wereldkampioen van 2010 al teleurstellend gelijk. Een nieuwe remise werd ternauwernood voorkomen door een goal van Rodrigo. Zweden kreeg een hoekschop niet weg en zo wist Spanje in de slotminuten alsnog de kwalificatie veilig te stellen.

Roemenië - Noorwegen 1-1

Roemenië speelde het duel voor publiek dat bestond uit kinderen van onder de veertien jaar. Oudere fans waren niet welkom vanwege een straf voor de Roemenen. De jeugdige supporters zagen een duel waarin de kansen voor beide ploegen schaars waren. Roemenië leek het onheil ook nog over zichzelf af te roepen door een penalty te missen. George Puscas zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Rune Jarstein. Diezelfde Jarstein wierp Roemenië de zege daarna bijna in de schoot. Een foute worp werd onderschept door Alexandru Mitrita. De middenvelder ging zelf aan de loop en rondde af. Maar in de extra tijd maakt Alexander Sorloth (voormalig FC Groningen) nog gelijk en verzuimde Roemenië Zweden van de tweede plaats te stoten. Desondanks houdt Roemenië alles in eigen hand. De opgave is wel loodzwaar, want de resterende wedstrijden zijn tegen Zweden (thuis) en Spanje (uit).

Overige uitslagen:

Faeröer Eilanden - Malta 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen