Israël heeft nog sprankje hoop op directe kwalificatie voor EK

15 oktober 2019, 23:14

Israël heeft nog een klein sprankje hoop op directe kwalificatie voor het EK. De ploeg van Andreas Herzog pakte dinsdagavond de laatste strohalm door te winnen van Letland (3-1). Echter blijft de kans op een rechtstreeks plaatsingsbewijs klein. Mogelijk dat de play-offs van de Nations League - goed voor vier tickets - nog wel uitkomst bieden. 

Het verschil met nummer twee Oostenrijk is met nog twee duels op het programma vijf punten. In de wetenschap dat Oostenrijk nog speelt tegen het puntloze Letland zal Israël niet al te veel hoop meer hebben. Zelf deed de ploeg in ieder geval wat het moest doen door af te rekenen met de Letten. De Letse doelman Pavels Steinbors hield zijn team in de beginfase nog op de been met reddingen op twee goede kansen, maar daarna moest hij buigen voor Munas Dabbur. Tien minuten later verdubbelde Eran Zahavi de voorsprong.

Verrassend genoeg deed Letland nog wat terug via Vladimirs Kamess. Het was voor de bezoekers de eerste treffer van deze kwalificatiecyclus die het zelf wist te maken. Maar al vrij snel was de marge ook alweer twee dankzij een bekeken wippertje van Dabbur. Daar bleef het vervolgens ook bij in Beer Sheva.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen