Van Praag pleit ook voor nauwe samenwerking tegen racisme

16 oktober 2019, 07:54

Michael van Praag denkt dat het goed zou zijn als diverse partijen binnen Europa de handen ineenslaan om racisme, zoals maandagavond in Bulgarije het geval was, te voorkomen. De UEFA-bestuurder pleit daarom net als zijn baas Aleksander Ceferin voor meer samenwerking. "De enige manier om dit vreselijke fenomeen te bestrijden en een halt toe te roepen is middels nauwe samenwerking tussen de bonden, clubs, lokale politie en landelijke overheden."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Als een van die schakels verzaakt - hetgeen helaas te vaak voorkomt - gebeuren dingen die we in stadions niet willen, waaronder racistische uitingen", legt de Nederlander uit. De discussie speelt sinds maandagavond opnieuw op, toen de nationale ploeg van Engeland – niet voor het eerst – te maken kreeg met racisme.

Ditmaal zorgde het wél voor een domino-effect en moest uiteindelijk bondsvoorzitter Borislav Michailov, na druk van de president, opstappen. Michailov was sinds 2005 werkzaam als voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond. Hij wordt het slachtoffer van de schandalige acties van de Bulgaarse fans tegen Engeland. De fans misdroegen zich met racistische leuzen en obscene gebaren, waardoor de wedstrijd twee keer werd gestaakt.

Lees ook: Ceferin komt met harde taal en straf voor racistische 'fans'

"Uiteraard keur ik racisme en discriminatie in iedere vorm sterk af. Daarom is het grootste deel van mijn tijd als UEFA- en KNVB -bestuurder gewijd aan preventie ter voorkoming van deze wantoestanden", aldus Van Praag over het racisme.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen