De Gea twijfelgeval bij United voor duel met Liverpool

16 oktober 2019, 09:22   Bijgewerkt: 16 oktober 2019, 09:29

David de Gea is een twijfelgeval bij Manchester United voor de wedstrijd van aankomende zondag tegen Liverpool. De Spaanse doelman viel dinsdagavond uit bij Spanje met een hamstringblessure, de exacte ernst van de kwetsuur wordt de komende dagen onderzocht.

De Gea werd in de rust van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden al behandeld aan zijn hamstring en zei dat hij verder kon spelen. Na een kwartier spelen in de tweede helft moest de keeper van Manchester United alsnog vervangen worden door Kepa Arrizabalaga. "In de pauze is hij behandeld en gaf ons zijn woord dat hij door kon spelen, maar uiteindelijk lukte dat niet en moesten we ingrijpen", zei de Spaanse bondscoach Roberto Moreno na afloop op de persconferentie.

Het is voor Manchester United opnieuw een flinke streep door de rekening. Voor de interlandperiode moest het al acht spelers missen in de wedstrijd tegen Newcastle United. Onder andere Paul Pogba, Jesse Lingard, Anthony Martial, Aaron Wan-Bissaka en Luke Shaw. Mocht De Gea waren niet inzetbaar. Het ligt in de lijn der verwachting dat oud AZ-keeper Sergio Romero zijn plek onder de lat overneemt, mits De Gea niet fit genoeg is. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen