Beerensteyn zet met Bayern reuzenstap naar kwartfinale CL

16 oktober 2019, 13:05

Lineth Beerensteyn (op archiefbeeld voor Oranje) is met Bayern München hard op weg naar de kwartfinale van de Champions League voor vrouwen. De Duitse ploeg won woensdagmiddag ruim van het Kazacshe BIIK Kazygurt: 0-5. Beerensteyn speelde de hele wedstrijd mee.

Voor de Oranje-international zelf bleven doelpunten uit. Wel had ze een goede mogelijkheid de score te openen. Vlak na haar gemiste kans, haalde Jovana Damnjanovic de trekker wel over. Voor rust was het nog eens twee keer raak. Beide keren nam Lina Magull de Duitse treffers voor haar rekening.  In de tweede helft maakten Emily Gielnik en Nicole Rolser de uitstekende uitgangspositie compleet. Een eretreffer voor de thuisploeg - mede door toedoen van Beerensteyn - zat er ook niet in.

In de achtste finale komt later vandaag FC Twente in actie. De Nederlandse kampioen staat voor de loodzware opgave om af te rekenen met VfL Wolfsburg, waar Dominique Bloodworth onder contract staat.