Ten Hag: "Zeker nog niet het gevoel dat we topfit zijn"

17 oktober 2019, 08:06

De fitheid van Ajax kan nog beter, stelt Erik ten Hag. "Het is nog niet helemaal fris, maar dat is logisch, als je de voorgeschiedenis van afgelopen zomer bij veel spelers kent", aldus de trainer van de Amsterdammers, die vandaag (donderdag) de meeste internationals weer binnen ziet druppelen.

"Wél worden we steeds fitter en in de komende periode zullen we daarin ook weer een stap maken. Op dat vlak heeft deze interlandperiode veel spelers goed gedaan. Dat merkte ik begin deze week op de training al bij de jongens, die al wel terug waren", zegt Ten Hag in het Algemeen Dagblad. "Iedere speler heeft een limiet. Het is zaak dat de emmer niet overstroomt, met vormverlies of blessures tot gevolg. Ik heb momenteel zeker nog niet het gevoel dat we topfit zijn. Dat zie ik bijvoorbeeld aan wat spelers in wedstrijden kunnen brengen."

Door het drukke schema van Ajax kan Ten Hag zijn selectie op trainingen weinig maximaal belasten. Die momenten zijn tot een minimum beperkt. "Door het drukke wedstrijdschema staan trainingen vaak in het teken van onderhouden. Ik voel me soms net een bondscoach. Het is continu manoeuvreren tussen belastbaarheid en de race tegen de klok. Elke training waarop spelers wel belast kunnen worden, moet dan ook raak zijn. Het is bouwen aan een ploeg, aan automatismen, maar het belangrijkste blijft dat spelers fris een wedstrijd in gaan."

Ajax hervat zaterdag de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarna volgen de thuiswedstrijden tegen Chelsea en Feyenoord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen