EK lonkt voor Sparv en Finland: "IJsland voor ons wel voorbeeld"

17 oktober 2019, 09:55

Finland staat op het punt het nieuwe IJsland te worden. Met nog twee kwalificatieduels voor de boeg lonkt het EK. Nooit eerder deed Finland mee aan een groot eindtoernooi. "IJsland is voor ons wel een voorbeeld", aldus aanvoerder Tim Sparv, die in het verleden voor FC Groningen speelde.

"Wat zij als klein land hebben gepresteerd, is ongelooflijk. Wat ik van IJsland herken in ons, is de totale overgave en trots van de spelers", vertelt de 31-jairg Sparv in het Algemeen Dagblad. "Voetballen voor je land wordt als de hoogste eer gezien. Alleen het team telt, dat geldt ook voor de staf en wisselspelers. Iedereen heeft maar één doel. Niemand is egoïstisch. Het is altijd een feestje om aan te sluiten bij de nationale ploeg."

Rondom de Finse ploeg heerste een paar jaar geleden een heel negatieve sfeer. "Een aantal spelers bedankte ook. De nieuwe jongens hebben ons energie gegeven. Ja, we hebben veel onbekende spelers, maar dat wil niet zeggen dat die niet goed zijn. Met Markku Kanerva hebben we een bondscoach die altijd kalm blijft en een veilige omgeving heeft gecreëerd voor onze jonge spelers. En natuurlijk hebben we met Teemu Pukki een geweldige spits, hij is echt onze x-factor."

Voor Finland kan de historische kwalificatie nauwelijks nog mislukken. In de groep waarin Italië al is gekwalificeerd staan de Finnen tweede, met vijf punten meer dan achtervolgers Armenië en Bosnië-Herzegovina. De resterende duels speelt Finland volgende maand tegen Liechtenstein en Griekenland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen