Danjuma is klaar met racisme: "Hoort niet in voetbal"

17 oktober 2019, 16:05

Arnaut Danjuma is in België ook wel eens het slachtoffer geweest van racisme. Hij had mee te maken last van in zijn tijd bij Club Brugge. De aanvaller speelt inmiddels voor Bournemouth en heeft daar geen last van racisme, maar weet hij dat het onderwerp erg gevoelig ligt in Engeland.

"Iedereen weet dat racisme geen goede zaak is en dat we er iets aan moeten doen. Als het een bepaalde hoogte bereikt, dan vind ik dat spelers van het veld mogen stappen", sprak de Nederlander in gesprek met Bournemouth Echo. Danjuma (foto op archiefbeeld) had in zijn tijd bij Club Brugge ook wel eens last van racisme, terwijl hij daar in Engeland en Nederland nog nooit last van heeft gehad. "In België was het tegenover mij en een vriend. Ik kon het racisme voelen. Soms moet je gewoon je oren dichtdoen en niet luisteren. Ik weet dat dit niet goed is, maar het is gewoon de realiteit."

Racisme is het onderwerp van de dag in Engeland na de gebeurtenissen tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Bulgarije - Engeland, die wedstrijd werd ontsierd door het gedrag van de Bulgaarse fans. Zij maakten meermaals oerwoudgeluiden en brachten de Hitler-groet uit. Onaccpetabel, zo oordeelt Danjuma. "Er is geen plaats voor racisme in het voetbal. We moeten dit niet meer accepteren", besluit de aanvaller van Bournemouth. 

Lees ook: Bulgarije-coach Balakov biedt alsnog excuses aan voor racisme

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen