Sporting blameert zich met bekerverlies van derdeklasser

17 oktober 2019, 23:54

Sporting Portugal heeft zich donderdagavond geblameerd in de Taca de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van Portugal. De ploeg van Paulo Silas werd door FC Alverca, uitkomend op het derde niveau (!) van Portugal, met 2-0 verslagen en is daarom in de derde ronde al uitgeschakeld. Het is de volgende domper in het toch al zo tegenvallende seizoen.

In dat seizoen werd Marcel Keizer al razendsnel ontslagen, ondanks dat de Nederlandse manager vorig seizoen beide bekers nog op zijn naam schreef. Sinds zijn congé gaat het overigens niet veel beter met Sporting Portugal, dat in de Primeira Liga op de zesde plaats bungelt in de Europa League verloor van PSV en met heel veel mazzel won van LASK Linz.

Zoveel mazzel had de formatie van Silas, die werd aangesteld nadat Leonel Pontes interim-coach was, donderdagavond zeker niet. Met sterspeler Bruno Fernandes, vaste keeper Renen Ribeiro en Jérémy Mathieu op de bank begonnen de bezoekers uitstekend, maar Luiz Phellype en Luciano Vietto misten beide hun grote kans. Met die namen op papier was het niet de beste ploeg van Sporting, maar ook zeker geen B-team.

Aan de andere kant vloog een schot van Álex Apolinario van ruim twintig meter laag over de grond knap binnen, waardoor Sporting in de achtervolging moest. De bezoekers hadden het overwicht en de betere kansen, maar Alverca had voor de rust met een knappe omhaal ook de score kunnen verdubbelen. Dat gebeurde tien minuten in de tweede helft overigens alsnog via de Braziliaan Luan.

Invallers Bruno Fernades (paal) Yannick Bolasie (gepakt) waren nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar konden een regelrechte blamage van Sporting Portugal ook niet meer voorkomen. Voor de regerend titelhouder krijgt het teleurstellende seizoen een vervolg en zal het flink in de achtervolging moeten, want ook in de Taca da Liga – het tweede bekertoernooi van Portugal waarin eerst in een groepsfase wordt gespeeld – werd het eerste duel van Rio Ave verloren. Een succes in de Taca de Portugal zit er dit seizoen in elk geval niet in, want daarin is het dus uitgeschakeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen