United-directeur Woodward bijt van zich af na forse kritiek

18 oktober 2019, 13:06

Ed Woodward is de kop van Jut bij bij de aanhang van Manchester United. Critici stellen dat de club wordt gerund door mensen zonder verstand van voetbal. De algemeen directeur van de Engelse grootmacht is het daarmee oneens. 

Manchester United, één van de rijkste clubs ter wereld, is sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson in verval. Ondanks dat The Red Devils de voorbije transferwindows veel geld investeerden, spelen zij al jaren geen serieuze rol in de strijd om de Engelse titel. In het huidige seizoen bevindt United zich na acht speelrondes met slechts negen punten op de twaalfde plaats.

Ondanks de zeer tegenvallende sportieve prestaties, spreekt Woodward tegen dat de club door mensen zonder voetbalverstand wordt geleid. "Dat is een mythe en een belediging voor de briljante mensen die dagelijks met het voetballende aspect van de club bezig zijn. Het aantrekken en aanbevelen van spelers wordt door deze afdeling de trainer en zijn staf gedaan, niet door de directieleden", aldus Woodward in Engelse media.

In de zomer haalde United Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka and Daniel James naar Manchester. Zij maken vooralsnog een goede indruk. "Door de veranderingen hebben we te maken met een erg jonge spelersgroep, maar er ligt denk ik een goede basis om de komende jaren om op verder te bouwen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen