Barça en Real Madrid willen El Clásico spelen op 18 december

18 oktober 2019, 15:27   Bijgewerkt: 18 oktober 2019, 15:40

FC Barcelona en Real Madrid willen El Clásico op woensdag 18 december spelen. Dat zijn beide clubs overeengekomen, meldt Real Madrid via de officiële kanalen. Oorspronkelijk stond het duel gepland voor zaterdag 26 oktober, maar door alle onrust in Catalonië werd al besloten het duel voor die datum te annuleren.

De Spaanse bond gaf vervolgens de opdracht aan Barça en Real om een nieuwe datum te vinden. Door het overvolle programma van de komende weken, werd 18 december al geopperd als nieuwe datum. Die dag is een week na de laatste poulewedstrijd in de Champions League. Het weekend ervoor speelt Barcelona op zondag uit tegen Real Sociedad, Real Madrid speelt diezelfde dag op bezoek bij Valencia.

De verplaatsing is het gevolg van alle politieke onrust in Catalonië. Onlangs werden negen voorvechters van de Catalaanse onafhankelijkheid veroordeeld tot celstraffen. Sindsdien is het onrustig in Barcelona. Op 26 oktober - de dag dat de Clásico gespeeld zou worden - zal een grote demonstratie plaatsvinden in de hoofdstad van Catalonië. Dat was voor La Liga aanleiding om een verzoek in te dienen om de kraker niet in Camp Nou, maar in Santiago Bernabéu te laten spelen. Zowel Barcelona als Real Madrid zag echter geen heil in dat voorstel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen