Türüç: "Wij steunden leger Turkije omdat we van ons land houden"

18 oktober 2019, 15:59

Deniz Türüç vindt dat westerse media een onjuist beeld schetsen van het militair saluut dat spelers van Turkije brachten. De oud-speler van Go Ahead Eagles maakt zelf deel uit van de selectie, maar speelde niet in de kwalificatieduels met Albanië en Frankrijk. "Als ik zie hoe westerse media daarmee omgaan dan ben ik het daar niet mee eens", zegt de geboren Enschedeër.

"Er wordt gesproken over een schande en een politiek statement. Wij steunden met het saluut het leger van Turkije omdat we van ons land houden. We zijn allemaal één met hen", laat de 26-jarige middenvelder van Fenerbahçe weten aan het Algemeen Dagblad. "Het saluut ontstond spontaan, het was niet iets dat we van tevoren hadden bedacht. Het is ook niet zo dat we met het saluut steunen dat er mensen worden gedood of dat we het steunen dat er Koerden worden aangevallen."

Türüç volgt de berichtgeving op de voet. "In Frankrijk bijvoorbeeld werd er veel aandacht gegeven aan ons saluut, maar Antoine Griezmann maakte na de gewonnen WK-finale vorig jaar eenzelfde saluut naar zijn Franse president Macron. Daar werd niks over gezegd. In Duitsland is bij St. Pauli zelfs een Turkse voetbal (Cenk Sahin, red.) uit de selectie gezet nadat hij een foto postte op Instagram met het saluut. Dat vind ik veel te ver gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen