Cambuur pakt koppositie na wonderavond Kallon, NAC remiseert

18 oktober 2019, 22:02   Bijgewerkt: 21 oktober 2019, 20:45

SC Cambuur heeft vrijdagavond de koppositie gepakt in eigen huis. Het won met liefst 5-1, mede door vier treffers (!) van Issa Kallon. Cambuur is dit seizoen onverslaanbaar in eigen huis en maakte in vijf wedstrijden al 22 goals. Door de misstap van NAC op bezoek bij Eindhoven (2-2) gaat Cambuur nu alleen aan kop. Nummer drie De Graafschap wist opnieuw niet te winnen in een uitduel: in de extra tijd maakte het nog met 2-2 gelijk tegen Jong FC Utrecht

SC Cambuur – TOP Oss 5-1

Hierna zakte het spel van de Friezen even wat weg, maar net toen iedereen zich klaarmaakte voor de rust sloeg sluwe vos Robert Mühren toe. De spits profiteerde van een gruwelijke fout achterin bij TOP Oss en schoot zijn negende goal van het seizoen tegen de touwen - daarmee is hij topscorer van de competitie. In de tweede helft ging Cambuur vrolijk verder en maakte Kallon zijn hattrick compleet met nog twee treffers. De ploeg van Henk de Jong staat door de misstap van NAC nu alleen aan kop.

FC EindhovenNAC Breda 2-2

Niet veel later kwam het alweer op gelijke hoogte door wie anders dan Van Hooijdonk: hij benutte een penalty: 1-1. Samy Bourard maakte echter twintig minuten voor tijd de tweede Eindhovense en leek zijn ploeg de drie punten te bezorgen. Maar NAC zou NAC niet zijn als het in de slotfase nog een doelpunt zou maken. Verdediger Roger Riera ging mee naar voren en maakte alsnog de 2-2 voor de ploeg van Ruud Brood, die in de absolute slotfase zelf het aluminium nog raakte. Door dit gelijkspel verliest NAC de koppositie aan Cambuur, al heeft het nog wel een wedstrijd meer te spelen.

Jong Utrecht – De Graafschap 2-2

Jonas Arweiler verzilverde een penalty, nadat Ted van de Pavert opzichtig vasthield. In de tweede helft gingen de Superboeren op zoek naar een gelijkmaker en die kwam er via Mohamed Hamdaoui. Jonas Arweiler maakte twee minuten voor tijd de 2-1 voor Jong Utrecht en leek zijn ploeg de overwinning te bezorgen. In de laatste minuut van de wedstrijd bezorgde Branco van den Boomen de Superboeren alsnog een belangrijk punt. Aanstaande maandag staat de kraker tegen NAC Breda op het programma.