PSG moeizaam naar ruime zege, ondanks assist Dolberg

18 oktober 2019, 22:45

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond op bezoek OGC Nice een moeizame overwinning geboekt: 1-4. Ondanks een razendsnelle voorsprong dankzij twee treffers van Ángel di Maria kwam het sterrenensemble na een assist van Kasper Dolberg op Ignatius Ganago nog even in de problemen, maar mede dankzij twee rode kaarten voor de thuisploeg liep het uiteindelijk schade op.

En dus werd het toch nog een mooie avond voor PSG, dat Kylian Mbappé, Edinson Cavani en Marquinhos (allen op de bank) terug zag keren bij de wedstrijdselectie, waarin Neymar ontbrak vanwege een blessure. Mauro Icardi speelde wel en stelde Di Maria in staat om de score te openen, al was de tweede goal van de Argentijn nog vele malen mooier.

Na een dieptepass wipte hij met de buitenkant van zijn voet de bal na twintig minuten op heerlijke wijze achter Nice-keeper Walter Benítez (0-2). Een probleemloze avond leek in de maak voor PSG, maar dankzij een treffer van Ganago, die uitstekend binnenschoot na een voorbereidende actie van Dolberg, werd het in de slotfase nog even spannend.

Na het aansluitingsdoelpunt werd het echter snel minder voor de thuisclub, want eerst kreeg Wylan Cypries zijn tweede gele en dus rode kaart en niet veel later werd Christophe Herelle met direct rood van het veld gestuurd na een tikje in het gezicht van zijn tegenstander.

Met negen tegen elf maakte PSG nog twee goals in de absolute slotfase, waarbij vooral die van Mbappé bij zijn rentree erg prettig was. Mauro Icardi (op aangeven van Mbappé) besloot het duel met de 1-4, waarmee het verder enigszins moeizame duel met de rentree van belangrijke spelers en de uiteindelijk op papier klinkende zege zeer positief werd afgesloten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen