Gisteren gemist: Cambuur aan kop, afstraffing Bosz en zege PSG

19 oktober 2019, 00:30   Bijgewerkt: 18 oktober 2019, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 18 oktober.

Cambuur pakt koppositie na wonderavond Kallon, NAC en De Graafschap gelijk

Cambuur Leeuwarden heeft vrijdagavond de koppositie gepakt in eigen huis. Het won met liefst 5-1, mede door vier treffers (!) van Issa Kallon. Cambuur is dit seizoen onverslaanbaar in eigen huis en maakte in vijf wedstrijden al 22 goals. Door de misstap van NAC op bezoek bij Eindhoven (2-2) gaat Cambuur nu alleen aan kop. Nummer drie De Graafschap wist opnieuw niet te winnen in een uitduel en mazzelde met de 2-2 tegen Jong FC Utrecht. 

Geen koppositie, maar forse afstraffing voor Bosz bij Dost

Peter Bosz is er vrijdagavond niet in geslaagd om de koppositie in de Bundesliga voor even te grijpen, sterker nog: de Nederlandse coach werd met Bayer Leverkusen keihard afgedroogd op bezoek bij Eintracht Frankfurt: 3-0. Daarmee neemt de ploeg van Bas Dost – die de laatste treffer voor zijn rekening nam – wraak op de afstraffing van vorig seizoen. "De eerste twintig minuten waren heel erg slecht", [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/357720/,_blank,concludeerde] Bosz. 

Messi weigerde contract voor het leven bij FC Barcelona

Lionel Messi heeft een contract voor het leven geweigerd bij FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht wilde hem graag, in navolging van Xavi, Andrés Iniesta en Carles Puyol, tot het einde van zijn loopbaan (en daarna) binden, maar dat wilde de Argentijn zelf niet. "Ik wil me elke keer blijven bewijzen en mijn doelstellingen halen", verklaarde hij.

Paris Saint-Germain moeizaam naar ruime zege, ondanks assist Dolberg

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond op bezoek OGC Nice een moeizame overwinning geboekt: 1-4. Ondanks een razendsnelle voorsprong dankzij twee treffers van Ángel di Maria kwam het sterrenensemble na een assist van Kasper Dolberg op Ignatius Ganago nog even in de problemen, maar mede dankzij twee rode kaarten voor de thuisploeg liep het uiteindelijk geen schade op.

Vormer drie duels geschorst na uitbrander tegen arbiter

Slecht nieuws voor Ruud Vormer: de aanvoerder van Club Brugge is door de UEFA voor liefst drie (!) wedstrijden geschorst in de Champions League. Tegen Real Madrid werd hij weggestuurd met een rode kaart omdat hij de arbiter zou hebben uitgescholden, waardoor ook zijn straf opvallend hoog uitvalt. Daardoor kan hij in de groepsfase van het miljardenbal alleen de return tegen Real Madrid nog spelen.

Matip langer bij Liverpool, Manchester United bindt Greenwoord

Joel Matip heeft een nieuw, langdurig contract getekend bij Liverpool. De verdediger uit Kameroen heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2024 verbindt aan de Engelse topclub. De 28-jarige compagnon van Virgil van Dijk is blij met de verlenging en kijkt uit naar de toekomst bij The Reds. Manchester United kwam eveneens met contractnieuws en legde talent Mason Greenwood [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/357704/manchester-united-legt-talent-greenwood-tot-2023-vast/,_blank,langer vast]. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen