Baumgartl legt kritiek van Van der Vaart naast zich neer

19 oktober 2019, 11:04

Timo Baumgartl heeft zich niet van de wijs laten brengen door de kritiek van Rafael van der Vaart. De gestopte middenvelder noemde de PSV-aankoop in augustus bij Studio Voetbal 'een verdediger die niet verdedigt'. In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt Baumgartl terug op de uitspraken die Van der Vaart twee maanden geleden deed.

"Hij heeft in de Bundesliga twee keer tegen me gespeeld en twee keer verloren, misschien heeft dat er ook mee te maken", vertelt de 23-jarige Duitse verdediger met een glimlach. "Nee, hij moet dat natuurlijk gewoon zeggen als hij het vindt. We hebben vrijheid van meningsuiting in Europa en dat is een groot goed. Dat ik het er totaal niet mee eens ben, is een ander verhaal. Met kritiek moet je wel altijd iets doen op het moment dat je er iets van kunt leren."

Baumgartl kan bepaalde zaken makkelijk naast zich neerleggen. "Dat deed ik ook toen ik dit seizoen een paar keer niet speelde en Daniel Schwaab mijn plek overnam", noemt hij als voorbeeld. "Op dat moment moet je het verstand laten zegevieren en vertrouwen op de deskundigen die bij PSV werken. Ze zien op basis van fysieke data en mijn voorbereiding dat het verstandiger is om soms een keer over te slaan. Ik heb deze zomer maar heel kort vrij gehad en het verlangen om altijd te spelen, moet dan soms even wijken. Op de lange termijn ben ik daar beter mee af."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen