Marin blijft geduldig: "Ik wacht op mijn volgende kans"

19 oktober 2019 – Hij werd deze zomer voor liefst 12,5 miljoen euro overgenomen van Standard Luik, maar Razvan Marin heeft in zijn eerste maanden in dienst van Ajax nog geen onuitwisbare indruk gemaakt. Trainer Erik ten Hag gebruikte de Roemeense middenvelder aanvankelijk als basisspeler, maar de voorbije wedstrijden kwam Marin weinig aan de bak. Zorgen over zijn situatie maakt de 23-jarige nieuweling zich echter niet.

Marin blijft geduldig: "Ik wacht op mijn volgende kans"

Marin heeft moeten wennen bij zijn nieuwe club. "Ik kon het verschil in het begin heel goed voelen. Het ritme van het spel, de kwaliteit van de passes. Ik moest me hier aanpassen", zegt hij tegen Ajax TV. "Nu speel ik niet zoveel, maar ik werk hard om weer terug te komen in het eerste elftal. Als je van stad, land en club wisselt, is het de eerste drie à vier maanden altijd moeilijk. Het gaat erom dat je went aan je teamgenoten en de mensen binnen de club leert kennen. Het gaat steeds beter en beter."

De voorbije wedstrijden hield Marin voornamelijk de bank warm. "Ik werk hard op de training. Ik wacht op mijn volgende kans en als ik hem krijg, zal ik er staan. De trainer zei dat ik gefocust en positief moest blijven. Als ik hard blijf werken, zei hij dat het goed komt", vervolgt de Roemeen, die begrijpt waarom Ten Hag hem uit de basis haalde. "De resultaten waren niet goed en dus wilde hij verandering. Daarna wonnen we alles, dus dan is het moeilijk om het weer aan te passen. Ik begrijp het. Hij praat veel met me en ik weet dat mijn moment weer zal komen."

Bij Ajax trekt Marin veel op met teamgenoot Dusan Tadic. "Hij is ook mijn kamergenoot. Hij heeft me in het begin erg geholpen. Hij liet mij restaurants en leuke plekken zien. Waar ik het over heb met Tadic? Over alles. Voetbal, persoonlijke dingen, echt over alles. Hij is erg aardig. Ik ben blij dat ik bij hem ben en dat hij ervaringen met mij deelt. Het is fijn om een ouder iemand dicht bij je te hebben."

Ajax

gerelateerd