Supertrio helpt FC Barcelona aan koppositie in Primera División

19 oktober 2019, 14:58

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag de koppositie gegrepen in de Primera División. De Catalaanse grootmacht was dankzij doelpunten van Antoine Griezmann, Lionel Messi en Luis Suárez met 0-3 te sterk voor het af en toe brutale Eibar. Door de overwinning passeert Barça aartsrivaal Real Madrid op de ranglijst, al komen de Madrilenen later op de zaterdag nog wel in actie tegen Real Mallorca.

Onder meer Frenkie de Jong en Samuel Umtiti startten in Ipurua bij Barcelona. De Franse verdediger maakte na lang blessureleed zijn eerste minuten van het seizoen en werd centraal achterin vergezeld door landgenoot Clément Lenglet, die na dertien minuten het openingsdoelpunt inleidde. Met een hoge pass achter de verdediging van Eibar bereikte de verdediger Griezmann, die oog in oog met doelman Marko Dmitrovic ijzig kalm bleef.

Zonder groots te spelen bleef Barcelona in het eerste bedrijf vrij eenvoudig overeind tegen Eibar, dat hoog druk zette en met voorzetten af en toe gevaarlijk werd. Op aangeven van De Jong had Messi er na een halfuur voor kunnen zorgen dat het 0-2 werd, maar de Argentijnse superster werd gestuit door Dmitrovic. Vlak na rust scoorde Messi alsnog zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen. Via De Jong, Suárez en Griezmann kwam de bal terecht bij de captain, die van dichtbij scoorde.

Door het doelpunt van Messi brak het verzet van Eibar, dat in de tweede helft weinig in de melk te brokkelen had. Suárez gooide de wedstrijd halverwege het tweede bedrijf definitief in het slot door op aangeven van Messi - die ook voor eigen kansen had kunnen gaan - de 0-3 te maken. In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde vrij weinig. De Jong werd tien minuten voor tijd onder applaus van zowel de Eibar- als Barça-fans naar de kant gehaald en vervangen door Ivan Rakitic.

Barcelona heeft door de 0-3 zege in alle competities vijf overwinningen op rij geboekt. Met één punt voorsprong op Real Madrid gaan de Catalanen (tijdelijk) aan kop in de Spaans competitie.