Chelsea wint in aanloop naar Ajax, Spurs blijft maar aanmodderen

19 oktober 2019, 18:02

Chelsea gaat met een competitiezege richting Amsterdam. Vier dagen voor het Champions League-duel met Ajax wonnen de Londenaren zaterdagmiddag van Newcastle United (1-0). Tottenham Hotspur blijft aanmodderen in de Premier League. Spurs speelde ternauwernood gelijk tegen hekkensluiter Watford (1-1).

Chelsea - Newcastle United 1-0

Chelsea had moeite om in de eerste helft iets te creëren tegen het defensieve Newcastle United. Als er al mogelijkheden waren, dan sprong de thuisploeg daar slecht mee om. Vooral Willian had zijn vizier niet op scherp. De aanvaller had onder andere een vrije kopkans, maar hielp die om zeep.  De verhoudingen bleven in de tweede helft hetzelfde. Ditmaal wist de aanstaande Ajax-opponent wel te scoren. Chelsea liet Newcastle eerst nog een aantal keer ontsnappen met onder andere een kopbal van Tammy Abraham op de lat. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor The Blues. Een laag schot in de hoek van Marcos Alonso maakte het verschil op Stamford Bridge.

Tottenham Hotspur - Watford 1-1

Alsof het zo moest zijn kwam het geplaagde Tottenham razendsnel op achterstand. Toby Alderweireld werd verrast bij een voorzet van Daryl Janmaat richting de tweede paal. De Belg liet Abdoulaye Doucouré uit zijn rug lopen en zag dat de Franse middenvelder raak schoot. Spurs mocht ook niet klagen dat halverwege de eerste helft de bal niet op de stip ging. Jan Vertonghen tikte Gerard Deulofeu aan, maar de arbitrage - inclusief VAR - vond het te weinig. Voor de tweede helft kwam Heung-min Son in het veld. De Zuid-Koreaan bracht Tottenham meer tot leven. Zo raakte Son zelf een keer de lat. Desondanks bleef de gelijkmaker lang uit en vreesde Tottenham een nederlaag. Maar in de slotfase viel alsnog de 1-1. Dele Alli scoorde na mistasten van doelman Ben Foster. Tottenham perste er nog een slotoffensief uit. Want ook een punt tegen de hekkensluiter zou een nieuwe domper zijn, maar een doelpunt leverde dat niet op.

Overige uitslagen:

Bournemouth - Norwich City 0-0

Aston Villa - Brighton & Albion Hove 2-1

Leicester City - Burnley 2-1

Wolverhampton - Southampton 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen