Borussia Dortmund klopt koploper Mönchengladbach

19 oktober 2019, 20:32

Borussia Dortmund is de eerste plek in de Bundesliga genaderd toot op een punt. De ploeg van Lucien Favre won van Borussia Mönchengladbach (1-0), dat de koppositie deelt met VfL Wolfsburg. Dortmund profiteerde bovendien van het gelijkspel dat Bayern München boekte tegen FC Augsburg (2-2). De twee grootste titelkandidaten hebben nu beide vijftien punten.

Op papier gold het duel als een topper, maar in de praktijk viel dat tegen. Beide Borussia's speelden slordig en maakten veel fouten. Dortmund had voor eigen publiek moeite om gevaar te stichten. Wellicht dat dit deels kwam door de absentie van Jadon Sancho. Om disciplinaire redenen werd de snelle aanvaller buiten de selectie gehouden. De Engelsman zou te laat zijn teruggekeerd van de interlandperiode.

Hier en daar waren wel kansen voor de twee ploegen. Aan beide kanten voorkwam de doelman een treffer. Roman Bürki haalde een bal van de lijn en aan de zijde van Mönchengladbach redde Yann Sommer knap op een kopbal van Mats Hummels. Nota bene Thorgan Hazard leek de score voor Dortmund alsnog te openen. Tegen zijn oude club haalde de Belg doeltreffend uit. Sommer had het nakijken omdat het schot onderweg van richting werd veranderd. Maar door het doelpunt ging een streep, omdat de VAR ergens buitenspel constateerde.

Het verschil werd gemaakt in de tweede helft. Marco Reus reageerde goed op een steekballetje van Hazard en was eerder bij de bal dan Sommer. Door de benen van de doelman tikte Reus binnen. Echter was niemand daarna gerust op een goede afloop. Borussia kon niet doordrukken, maar ook Mönchengladbach had niet de vorm om de thuisploeg nog serieus onder druk te zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen