De Boer en Atlanta nemen eerste horde in play-offs

19 oktober 2019, 21:20   Bijgewerkt: 20 oktober 2019, 08:45

Frank de Boer heeft de eerste stap gezet naar titelprolongatie met Atlanta United. De regerend MLS-kampioen startte de play-offs met een 1-0 zege op New England Revolution en is door naar de kwartfinale. Daarin treft het de winnaar van Philadelphia Union - New York Red Bulls, het affiche dat zondag op het programma staat.

Als nummer twee van de Eastern Conference had Atlanta United het thuisvoordeel tegen New England Revolution, de nummer zeven uit de reguliere competitie. Atlanta was dan ook favoriet, maar van harte ging het zeker niet. Doelman Brad Guzan voorkwam meerdere keren een achterstand voor de ploeg van De Boer. Zelf speelde Atlanta niet het spel wat het kan spelen. Daarvoor lag het tempo te laag.

Toch ging Atlanta met de zege aan de haal. Twintig minuten voor het einde gaf kwaliteit de doorslag. Ezequiel Barco trok de aandacht waardoor de rechterkant open lag. Daar bediende hij Franco Escobar, die de trekker overhaalde. New Englan Revolution was daarna niet meer bij machte om die achterstand ongedaan te maken.

In theorie hoeft De Boer nog maar drie keer te winnen om de MLS-titel te prolongeren. De tweede play-offronde staat gepland komende woensdag en donderdag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen